Green Court Residence, Budapest

Green Court Residence, Budapest

Tervező:
Helye:
1134 Budapest, Taksony utca 7-9.
Tervezőiroda:
Munkatársak:
Projektvezető tervező: Kiss Noémi, Nagypál Viktor | Tervezők: Bárdi Emese, Bukta Csaba, Ferencz Tamás, Guld Bea, Kádár Gergő, Márton Annamária, Náray Katalin, Őry Balázs
Építés éve:
2020
Fényképek:
Bánáti+Hartvig Építész Iroda

 

Kortárs építészet az elegancia jegyében. A megvalósuló épületkomplexum megtervezésekor egy olyan lakóépület megalkotása volt a cél, amely maradandó értéket teremt. A tervezéskor a legfontosabb cél egy nyitott, kifelé kommunikáló, több irányból átjárható, befogadó karakterű épület létrehozása volt. A gazdag növényzettel elképzelt tömbbelsőbe minden irányból be lehet látni, meg lehet tapasztalni.
A több szinten egybenyitott közös belső terek, közlekedők világosak, igényes kialakításúak azzal az ambiciózus céllal, hogy a jószomszédi viszonyok kialakulását katalizálja.

Családi együttlétre és magányos elmélyülésre egyaránt alkalmas, napfényes, racionális térszerkezetű lakásokat terveztünk. Minden lakáshoz nagyméretű erkély tartozik, amelyekről élvezhető a belső kert, vagy a szemközti park zöldjének látványa. Az erkélyek és a korlátok hullámzó geometriájú megformálása egyedi karakterű, dinamikus muzikalitást biztosít az épületnek. A terv értékeinek kibontásában nagy szerepe volt a Megbízó építészeti értékekre, humánumra nyitott, gondoskodó figyelmének, a közös gondolkodásban megteremtett kivételes harmóniának.
Az egyik különlegessége az elegáns belső átrium, mely a földszinttől a legfelső szintig köti össze a belső tereket, ahol egy üvegtetővel záródik, így juttatva természetes fényt a közös területekre. A különleges belső tér végső kialakítására neves belsőépítészeket kértünk fel, akik az építész tervezőkkel szoros együttműködésben, a két ütemben egy-egy önálló és a maga nemében egyedi koncepciót valósítanak meg az épület különleges külső megjelenésével harmóniában.
Az első ütem lobbyja és közös területei az Ybl díjjal is elismert kiváló építész, Demeter Nóra munkáját dicséri majd.
Ezzel az épületkomplexummal létrejön egy új belső park az épületek ölelésében, illetve tovább szépül és modernizálódik a Kassák park környéke. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a következő években ez lesz Budapest egyik legszebb helye, egy zöld ékkő a város szívében.